Creatief met kurk

Kurk is weer hot als knutselmateriaal. En dat is ook logisch: je kunt er namelijk alle kanten mee op. Kinderen en volwassenen zijn tegenwoordig helemaal verzot op knutselkurk. Het internet staat dan ook vol met leuke knutselideetjes.

In de jaren ’90 zond de VPRO een satirisch televisieprogramma uit dat Kreatief met Kurk heette. De sketches werden iconisch. En wat is het basismateriaal? ‘Het basismateriaal van vandaag is kurk’, was steevast het antwoord. Alle satire daargelaten: kurk is inderdaad het beste materiaal om mee te knutselen.

Wat kan ik maken van kurk?

Alles! Je kunt het zo gek nog niet bedenken of kurk is er geschikt voor. Onze knutselzakken zitten vol met diverse soorten en maten kurk, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Onderzetters? Check! Een vogelhuisje van kurk? Waarom niet? Leuk! Of wat dacht je van een bootje gemaakt van wijnkurken? En ja, omdat het kurk is, blijft het bootje daadwerkelijk drijven!

Duurzaam en veilig

Kurk is niet alleen leuk knutselmateriaal, het is ook nog eens ontzettend duurzaam. Omdat het honderd procent natuurlijk is, kun je met een gerust hart de leukste dingen in elkaar knutselen. Bovendien is het ook nog eens kindvriendelijk.

Knutseltrend

Op dit moment is kurk misschien wel dé knutseltrend. Dus ook creatief met kurk geschreven met een ‘c’ is hartstikke vermakelijk. Maar we willen je natuurlijk niets aanpraten. Ervaar het zelf, koop onze knutselzak en gebruik de materialen om iets leuks in elkaar te knutselen. Wij vinden het altijd leuk om een foto te ontvangen. En wie weet zijn we wel zo onder de indruk dat we nog een knutselzak sturen, gratis en voor niets!