Kurkwand: dé nieuwste woontrend

Ben je de witte muur midden in je woonkamer spuugzat? Met kurk kun je iedere saaie wand omtoveren tot een sfeervolle blikvanger. Makkelijk én duurzaam! Daarom is een kurkwand de woontrend van dit jaar.

Kurk is niet alleen een honderd procent natuurlijk product, het geeft ook nog eens een heel warme uitstraling. Dat is belangrijk, want iedereen voelt zich graag thuis in eigen huis. Door te kiezen voor wandkurk met een luxe, bijna marmeren uitstraling, creëer je al snel een rustpunt. Of ga voor een gezellig prikfeest door eenkleurige kurk op te sieren met eigen kunstwerkjes.

Mooi, maar ook handzaam

Kiezen voor kurk is niet alleen een esthetische kwestie. Wandkurk is makkelijk schoon te houden. Bovendien heeft een kurkwand een isolerende werking. Dus deze dempt warmte en kou, maar ook geluid. Hadden we al gezegd dat een wand van kurk een rustpunt kan creëren? Dat bedoelen we dus letterlijk én figuurlijk.

Opties

Er is niet één soort wandkurk waar je uit kunt kiezen. Elke optie heeft unieke eigenschappen. Je kunt kiezen voor gekleurde kurk, of voor de originele look, waarin je heel gemakkelijk foto’s, boodschappenlijstjes of memo’s kunt vastprikken. Juist de vele mogelijkheden maken wandkurk ideaal. Bovendien is kurk ontzettend mooi te combineren met allerlei soorten meubels en accessoires.

Verven of behangen of...?

En misschien wel het allerbelangrijkste argument om voor een kurkwand te kiezen? Je hoeft nooit meer te priegelen met behangpapier of verf! Dus zeg maar gedag tegen die witte wand en kies voor een blikvanger van kurk.